Áfonyás magkrémes muffin

Ne ijedj meg a hosszú listától, a legtöbb hozzávaló ott lapul a kamrád polcain 😉

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 100g áfonya -friss vagy fagyasztott
  • 1 nagy tojásafonyas-muffin
  • 50g lágy zabpehely
  • 50 g Donum Terrae Mandula- vagy Kesu- vagy Földimogyorókrém
  • 100g sima liszt
  • 100g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 2 ek méz
  • 1 pohár görög joghurt- vagy sima natur joghurt
  • 1 kk vanília kivonat-vagy fél vaníliarúd kikapart magja
  • nagy csipet só
  • szelelelt mandula vagy földimogyoró vagy kesu dízsítéshez

Elkészítés:

Egy tálban robotgéppel keverjük simára a joghurtot, tojást, banánokat, vaníliát, magkrémet és a mézet.

Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, zabpelyhet, sót, szódabikarbónát, sütőport és az áfonyát.

A száraz keveréket forgassuk bele a nedves masszába- ügyeljünk, hogy az áfonyát ne nagyon törjük össze.

Muffinformákba tegyünk papírkapszlikat, vagy bélljük ki sütőpapírral és 3/4-ig töltsük bele a masszát.

180 fokra előmelegített sütűben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.

Van benne bogyós gyümölcs, B-vitaminban gazdag banán, magkrém az energiáért és a koncentrációért, zab a rostokért.