Kiváló vendégváró vagy party kaja; egyszerre édes és sós, az almaecetes dresszingtől pedig pont jó 🙂
Hozzávalók:
- 6 db vékony szelet bacon félbevágva
- feta sajt vagy gorgonzola- ízlés szerint
- 12 db magozott datolya
- 3ek olíva olaj
- 4 ek Donum Terrae Almaecet
- fogpiszkáló a pakkok össszetartásához
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 200 fokra. Töltsük meg a datolyákat egy kevés sajttal. Csukjuk össze a datolyákat- mint egy hot-dogot- és tekerjük bele a baconbe. Fogpiszkálóval rögzítsük a batyukat. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük nagyjából 20 percig, vagy amíg nekünk tetsző ropogósságot eléri a bacon. Egy táklában keverjük ösze az olajat az almaecettel és a megsült batyukat locsoljuk meg vele.
Forrás: kailleyskitchen.com