Almaecetes baconbe göngyölt datolya

Kiváló vendégváró vagy party kaja; egyszerre édes és sós, az almaecetes dresszingtől pedig pont jó 🙂

Hozzávalók:

  • 6 db vékony szelet bacon félbevágva
  • feta sajt vagy gorgonzola- ízlés szerint
  • 12 db magozott datolya
  • 3ek olíva olaj
  • 4 ek Donum Terrae Almaecet
  • fogpiszkáló a pakkok össszetartásához

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 200 fokra. Töltsük meg a datolyákat egy kevés sajttal. Csukjuk össze a datolyákat- mint egy hot-dogot- és tekerjük bele a baconbe. Fogpiszkálóval rögzítsük a batyukat. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük nagyjából 20 percig, vagy amíg nekünk tetsző ropogósságot eléri a bacon. Egy táklában keverjük ösze az olajat az almaecettel és a megsült batyukat locsoljuk meg vele.

Forrás: kailleyskitchen.com