Diókrémes kelt palacsinta áfonyaecetes aszalt szilvával

Hozzávalók:diókrémes kelt pali
  • 16 dkg rétesliszt
  • 4 dl tej
  • 1,5 ek Donum Terrae diókrém
  • 4 tojás
  • 2 ek nádcukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg élesztő
Aszalt szilvás ragu:
  • 15 dkg aszalt szilva
  • vörösbor
  • 1,5 dl víz
  • nádcukor
  • 1 tk fahéj
  • Donum Terrae áfonyaecet

 

Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, langyos tejet, tojást, diókrémet, cukrot és lehetőleg habverővel simára keverjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Félretesszük pihenni jó 3/4 órára amíg a tészta kissé megemelkedik és tele lesz buborékokkal.
Az aszalt szilvás szószt a következőképpen készítettük: nálunk alapvetés, hogy még ha nem is tudjuk, mi lesz az aszalt szilvából, az biztos hogy éjszakára vörösborba beáztatjuk, hogy másnapra szépen megszívja magát.
A megkelt tésztából kis mérőkanálniy halmokat adagolva vastagabb, duci palacsintákat sütünk. A palacsintákat tetszés szerint halmozzuk, tekerjük, rétegezzük a raguval – gazdagon 🙂