- 16 dkg rétesliszt
- 4 dl tej
- 1,5 ek Donum Terrae diókrém
- 4 tojás
- 2 ek nádcukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg élesztő
Aszalt szilvás ragu:
- 15 dkg aszalt szilva
- vörösbor
- 1,5 dl víz
- nádcukor
- 1 tk fahéj
- Donum Terrae áfonyaecet
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, langyos tejet, tojást, diókrémet, cukrot és lehetőleg habverővel simára keverjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Félretesszük pihenni jó 3/4 órára amíg a tészta kissé megemelkedik és tele lesz buborékokkal.
Félretesszük pihenni jó 3/4 órára amíg a tészta kissé megemelkedik és tele lesz buborékokkal.
Az aszalt szilvás szószt a következőképpen készítettük: nálunk alapvetés, hogy még ha nem is tudjuk, mi lesz az aszalt szilvából, az biztos hogy éjszakára vörösborba beáztatjuk, hogy másnapra szépen megszívja magát.
A megkelt tésztából kis mérőkanálniy halmokat adagolva vastagabb, duci palacsintákat sütünk. A palacsintákat tetszés szerint halmozzuk, tekerjük, rétegezzük a raguval – gazdagon 🙂