Földimogyorókrémes sütőtök pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 350g liszt
  • 1 ek porcukorfokldimogyorokremes-sutotok-pite
  • 1 kk só
  • 230g nagyon hideg vaj felkockázva
  • 100ml nagyon hideg víz

A krémhez:

  • 200g barnacukor
  • 1/4 kk őrölt szegfűszeg
  • 1/4 kk őrölt gyömbér
  • 1/4 kk őrölt szerecsendió
  • 1kk őrölt fahéj
  • 400g sütőtök püré ( sütve vagy főzve, aztán pürésítve)
  • 115g Donum Terrae Földimogyorókrém
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 200ml tejszín
  • 1ek juharszirup

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze egy tálban a lisztet, sót, cukrot. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és addig gyúrjuk, amíg kb fél-1 centis galacsinokká össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk jól össze. Amikor a tészta összeállt, formáljunk belőle gombócot, csavarjuk folpackba és legalább egy órára tegyük a hűtőbe.

A krémhez melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tálban keverjük össze a cukrot és a fűszereket. Adjuk hozzá a sütőtök pürét, földimogyorókrémet, tojásokat, a tejszínt és a juharszirupot. Kézi mixerrel alacsony fokozaton dolgozzuk össze a krémet.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd tegyük a piteformánkba, a túllógó részt vágjuk le.

Öntsük bele a krémet. 15 percig süssük 220 fokon, majd anélkül, hogy kinyitnánk a sütőt, vegyük vissza a  hőmérsékletet 175 fokra, és süssük tovább a pitét még 30-40 percig. Hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a piténk elkészült rázzuk meg. Ha a közepe kocsonyaszerűen rezeg, akkor elkészült ,de ha az egész felülete még kocsonyásan imbolyog, akkor süssük még egy kicsit tovább.

Miután kihűlt, tartsuk a hűtőben.

Fogyasszuk magában vagy édes tejszínhabbal 🙂

 

eredeti recept: popsugar.com