Földimogyorókrémes biscotti

Hozzávalók:

   földimogyorókrémes biscotti

  • 60g Donum Terrae Földimogyorókrém
  • 150g barnacukor
  • 2 nagy tojás
  • 150g liszt
  • 35g kakaó
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • apróra vágott földimogyoró és étcsokoládé

Bevonathoz:

Elkészítés

Mixerrel keverjük össze a földimogyorókrémet a cukorral, amíg krémes lesz ( a cukor elkezd feloldódni, és már nem lesz annyira darabos). Adjuk hozzá egyenként a tojásokat.

Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sót. Keverjük hozzá a földimogyorós masszához.

Tegyük a tésztát egy eynhén lisztezett felületre, dolgozzuk bele a darabolt földimogyorót és a csokoládét.

Tegyük a tésztát sütőpapírra, fomázzunk belőle egy nagyjából 28x7cm méretű “veknit” és 160 fokon 40 percig süssük. Hagyjuk hülni nagyjából 20 percig, majd   óvatosan szeljük fel  másfél centis darabokra. Ezeket a szeleteket sütőpapírra fektessük, és tegyük vissza a sütőbe még  7 percre, fordítsuk meg őket és a másik oldalukon is süssük még 7 percig. Rácson hagyjuk őket kihülni.

A csokoládét a földimogyorókrémmel és a keményítővel tegyük fel melegedni, és alacsony hőfokon addig melegítsük, amíg a csoki elolvad.

Mártsuk a biscotti egyik végét a mázba és zsírpapírra helyezve várjuk meg, amíg a máz megszilírdul rajta.

Tipp: Ennek a finomságnak az elkészítéséhez használhatunk mogyorókrémet, diókrémet vagy mandulakrémet is.