Gombás- mogyorópestos penne

Hozzávalók a tésztához:

diókrémes pesto

  • 400g penne tészta
  • 4ek vaj
  • 250g gomba felszeletelve
  • 1 ek parmezén sajt
  • só, bors, pterezselyem díszítésnek

Hozzávalók a pestohoz:

  • 2 ek Donum Terrae Mogyorókrém
  • kis csokor firss bazsalikom- de tehetünk hozzá bébi spenótot, petrezselymet, ha hagyományosabb ízű pestot szeretnénk figyeljünk arra, hogy a végén a bazsalikom maradjon domináns íznek
  • 2-3 ek frissen reszelt parmezán sajt
  • kb 1dl olivaolaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • fél citrom kifacsart leve
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük meg a pennét az utasítás szerint, csepegtessük le és tegyük félre. Tegyük turmixgépbe -vagy mozsárba a pesto hozzávalóit és dolgozzuk össze, amíg krémes lesz- a végén kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítsük. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk le a gombaszeleteket amíg szép barnák lesznek. Ne sózzuk meg a gombát, mert akkor levet ereszt és főni fog, nem pirulni. Tegyük rá a tésztát, parmezánt, sózzuk, borsozzuk, aprítsuk rá a petrezselymet, forgassuk össze. A pestot ekkor hozzá is keverhetjük vagy tálaláskor a tányérra kanalazhatjuk- ahogy tetszik.