Hozzávalók:
- 1 alma
- 1 körte
- 2 mandarin
- 1 narancs
- 1 grapefruit
- ½ mangó
- 30 g dióbél
- 1-2 evőkanál lenolaj
Elkészítés:
A narancsot, a mandarint és a grapefruitot meghámozzuk, és a szeletek közti fehér bőrt eltávolítjuk. A mandarinszeleteket egészben, a narancs- és grapefruit-szeleteket középen kettévágva pottyantsuk a salátába, amelybe a gyümölcsök negédes kicsurgó levét is öntsük bele. Az almát és a körtét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk falatnyi méretű darabkákra. A mangót hámozzuk meg, magozzuk ki, és nyomjuk szét. Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban, és adjuk hozzá a durvára vágott dióbelet. Végül a lényeg: jó ízlés szerint locsoljuk meg a salátát lenolajjal!