Kendermag pestós garnéla

Hozzávalók 2 főre:

kendermag pesto garnela

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 400 g tisztított garnéla
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál kendermag pesto
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 friss piros chili
  • kis csokor friss koriander

Elkészítés:

Egy serpenyőt felforrósítok, beleöntök 2 evőkanálnyi olívaolajat és megfuttatom rajta a fokhagymát, meg a felszeletelt chilit. Amikor megérzem a fokhagyma illatát, rádobom a garnélát, sózom, tekerek rá borsot, 1 perc után hozzáadom a bort és kevergetve főzöm pár percig, míg a garnéla színe szürkéből lazac rózsaszínre változik. Belekeverem a kendermag pestot és még 1-2 percig hagyom a tűzön, míg a szósz összeforr, vigyázva, hogy a garnélát ne főzzem túl. Egyszemélyes tálkákban kínálom friss korianderrel megszórva.

 

Gabojsza variációja kendermagkrémre. Eredeti recept itt.

Vélemény, hozzászólás?