Kesu bonbonok

Tele fehérjével, nass mindenkorra! A datolya elég édessé teszi, így nincs szükség cukor hozzáadására.

Hozzávalók:

  • 100g Donum Terrae Kesudiókrém
  • 6db magozott datolya
  • néhány csepp vaníliakivonat
  • 60g tökpüré (sütőben sült tökből)
  • 1 ek fűszerkevererék: 2tk őrölt fahéj; 1/2 tk őrölt gyömbér, 1/4 tk őrölt szerecsendió; 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 2 ek finomítatlan kókuszolaj
  • 2 ek kókuszreszelék
  • csipet só

Csoki bevonathoz:

  • 100g jó minőségű étcsokoládé
  • 1 ek vaj

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzük össze. Tegyük a masszát fél órára hűtőbe, hogy kicsit szilárduljon. Ha formázhatóra szilárdult, formázzunk belőle tetszés szerinti formákat, golyókat és helyezzük őket sütőparira. A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel a vajjal, mártsuk bele a golyókat, majd a helyezzük vissza a sütőpapírra. Várjunk egy kicsit, míg a csoki megdermed. és mártsuk őjra a teljesebb fedés érdekében. Díszítésként szórjuk meg darált keksszel vagy aprított tökmaggal. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.