Kesudiós répakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 ek oliva olaj
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1/2 kg répa megpucolva, felaprítva
  • 1 kis fej új zeller gumó felaprítvarépakrémleves kesudióval
  • 1 krumpli meghámozva, felaprítva
  • 1 nagy alma hámozva, aprítva
  • 2 tk frissen apróra vágott gyömbér
  • 1/4 tk fahéj
  • 6 dl zölség alaplé vagy víz
  • 2 dl natúr almalé
  • só, bors
  • 80 gr Donum Terrae Kesudiókrém
  • 1 kisebb alma felkockázva
  • 2 ek pirított, apróra vágott kesudió
  • kakukkfű díszítésnek

 

Elkészítés:

Egy edényben melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, répát, zellert és a krumplit. Lefedve, időnként megkevergetve pároljuk, amíg a zöldségek kicsit megpuhulnak. Adjuk hozzá az almát, fahéjat, az alaplevet vagy vizet, almalevet, ízesítsük sóval, borssal. Fedjük le és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük kisebb lángra, gyöngyözve főzzük úgy 20-30 percig. A végén keverjük bele a kesudiókrémet.

Botmixerrel pürésítsük a levest.

Az alma szeletekkel és az aprított kesudióval díszítve tálaljuk.  Hideg, nyirkosabb napokon forrón fogyassszuk, hogy felmelegísen, nagy melegben lehűtve, hogy felfrissítsen.