Mazsolás-aszalt szilvás savanyúkáposzta-saláta tökmagolajjal

Ezt a receptet Judittól csakliztam, köszönet érte!

Hozzávalók:

  • 150g savanyú káposzta
  • 1/2 lilahagyma / salottahagyma (elmaradhat)
  • 1 ek tökmagolaj- esetünkben Donum Terrae Tökmagolaj
  • 1 mk koriander, durván megtörve
  • só, bors
  • 20g aszalt szilva
  • 15g óriás aranymazsola
  • 1ek extra szűz olivaolaj

Elkészítés:

1. A káposztát keverőtálba teszem, meglocsolom a tökmagolajjal és elkeverem benne a fűszerekeket.
2. Az aszalt szilvát kisebb darabokra, a hagymát hajszálvékony karikákra vágom.
3. Átteszem egy mélytányérba, rászórom a hagymakarikákat, majd az aszalt gyümölcsöket is. A végén öntök rá egy kevés olívaolajat.
1 személyre

 

Az eredeti recept itt található.