Mogyorós-csokis keksz

Hozzávalók:mogyis keksz

  • 180g liszt
  • ¾ kk étkezési szódabikarbóna
  • ½ kk sütőpor
  • ½ kk só
  • 100g puha vaj
  • 100g Donum Terrae Mogyorókrém
  • 150g barna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1kk vanília kivonat
  • 100g étcsokoládé ( mini csók, vagy apróbb darabokra vágva)
    (ha szeretnénk, növelhetjük a csoki mennyiségét, illetve durvára tört mogyorót is tehetünk még a tésztához)

 

Elkészítés:


Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódát, sütőport és a sót. Egy másikban keverjük a mogyorókrémet a vajjal és a cukorral habosra, a végén adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, jól dolgozzuk bele a masszába. Adjuk hozzá a száraz keveréket majd a végén forgassuk bele a csokoládé darabkákat. Formáljunk belőle gombócot, csavarjuk folpackba és legalább két órára tegyük a hűtőbe. (Akár egész éjszakára is otthagyhatjuk, mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk egy kicsit megpuhulni szobahőmérsékleten).
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit. A tésztából formáljunk kb. 3cm ármérőjű gombócokat, ezeket egymástól nagyjából ugyanilyen távolságra helyezzük a sütőpapírra. 12-15 perc alatt süssük aranybarnára.