Hozzávalók:
- 180g liszt
- ¾ kk étkezési szódabikarbóna
- ½ kk sütőpor
- ½ kk só
- 100g puha vaj
- 100g Donum Terrae Mogyorókrém
- 150g barna cukor
- 1 nagy tojás
- 1kk vanília kivonat
- 100g étcsokoládé ( mini csók, vagy apróbb darabokra vágva)
(ha szeretnénk, növelhetjük a csoki mennyiségét, illetve durvára tört mogyorót is tehetünk még a tésztához)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódát, sütőport és a sót. Egy másikban keverjük a mogyorókrémet a vajjal és a cukorral habosra, a végén adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, jól dolgozzuk bele a masszába. Adjuk hozzá a száraz keveréket majd a végén forgassuk bele a csokoládé darabkákat. Formáljunk belőle gombócot, csavarjuk folpackba és legalább két órára tegyük a hűtőbe. (Akár egész éjszakára is otthagyhatjuk, mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk egy kicsit megpuhulni szobahőmérsékleten).
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit. A tésztából formáljunk kb. 3cm ármérőjű gombócokat, ezeket egymástól nagyjából ugyanilyen távolságra helyezzük a sütőpapírra. 12-15 perc alatt süssük aranybarnára.