Nyári tekercs kétféle mártogatóssal

Hozzávalók:

  • ehető rizspapír
  • egy csokor koriandernyári tekercs földimogyorós mártogatóssal
  • egy csokor menta
  • egy csokor thai bazsalikom
  • 2 répa gyufaszálra vágva
  • 1 újhagyma felaprítva
  • néhány szem szép retek gyufaszálra vágva
  • piros húsú paprika gyufaszálra vágva
  • néhány levél káposzta lereszelve

Opcionálisan tehetünk bele még

  • csirkemellet, amit előzőleg megsütöttünk és szálakra tépkedtünk
  • vagy grillezett garnélát

 

Fokhagymás szójás mártgató:

 

Földimogyorókrémes mártogató:

 

Elkészítés:

A zöldségeket nagyjából egyforma vastagságúra vágjuk. előkészítünk vizet egy tálban. A rizspapírt óvatosan belemártjuk, majd a vágódeszkára helyezzük. Az egyik oldalán a rizspapírnak kihagyunk nagyjából egy újjnyi helyet, és a zöldségekből és a zöldfűszerekből ráhelyezünk egy keveset, úgy ,hogy ne lógjon ki egyik végén sem. Óvatosan behajtjuk a rizspapír két oldalát,  majd a hozzánk közelebb eső végétől szorosan feltekerjük. Helyezzük a tekercseket egy tányérra, tálalásig takarjuk le fóliával vagy nedves szalvétával, hogy ne száradjon ki.

 

A szószokhoz a hozzávalókat simára keverjük.

A hozzávalókat kiegészíthetjük nekünk tetsző további zöldségekkel vagy hússal, illetve a felsoroltak közül el is hagyhatunk néhányat, ha éppen nehezebb hozzáférni. Több nyári-tavaszi tekercs recept alapján megállapítom, hogy itt van mozgástér bőven 🙂