Padlizsánkrém másképpen- szintén Ellától

Imádom a szárított paradicsomot! Rengeteg fogy belőle, hacsak meglátom, vagy a kezem ügyébe kerül, biztos teszek a készülő ételbe belőle- akár kell, akár nem 🙂 Így mikor ELLA oldalát böngésztem oda-vissza voltam az örömtől, hogy ráakadtam erre a kincsre 🙂

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 110g ( Ella úgy írja 12db…) szárított paradicsom
  • 1 ek Szezámkrém
  • fél citrom leve
  • 1/2 kk őrölt kömény
  • só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Melegítsük a sütőt 180°C-ra, a padlizsánokat villával szurkáljuk meg, hogy ne robbanjanak fel a sütőben. Süssük a padlizsánokat nagyjából 30 percig, hogy a héja szép ropogós legyen, a belseje pedig krémes.

A többi hozzávalót tegyük turmixgépbe, vagy botmixerrel kezdjük összedolgozni őket. Miután a padlizsán kicsit kihült, vágjuk le a végét ( ízlés szerint hámozzuk meg vagy hagyjuk rajta a héját) és tegyük hozzá a krémhez, és addig dolgozzuk össze, amíg egyenletesen krémes lesz.

Isteni mártogatós! 🙂

 

Eredeti recept és kép: deliciouslyella.com