Répás húsgombóc

Hozzávalók:

húsgombi

Húsgombóc:

  • 50 dkg darált csirkehús
  • 50 dkg sárgarépa finomra rezselve
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • pár szál friss koriander apróra vágva
  • 1/2 lime leve
  • 1 ek friss reszelt gyömbér
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1/2 őrölt chili
  • 1 tk eritrit
  • 1 tk Himalája só
  • 5 dkg kókuszliszt

Szósz:

  • 3 dl kókusztej
  • 5 dkg törökmogyorókrém
  • 2 ek piros curry paszta vagy por
  • 1-2 tk limelé
  • 1/2 tk eritrit

Elkészítés:

A húsgombócokhoz a tisztított sárgarépát reszeld finomra. Hgayd állni 10-15 percet, egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy alufóliával, vékonyan kend le kókuszolajjal vagy zsírral. Nedves kézzel formázz apró golyókat a húsos keverékből, pakold a tepsire. 180 fokos előmelegített sütőben süsd 15-20 percet, ez attól is függ, mekkorák a húsgolyók. Ezalatt készítsd el a aszószt. A hozzávalókat tedd egy kisebb fazékba, habverővel keverd simára és lassú tűzön főzd körülbelül 10 percig, míg besűrűsödik.

 

További recepteket Erzsitől a Troll a konyhában blogon találtok.