Japán soba tészta kesudió szósszal

Hozzávalók:

  • 1 ek Donum Terrae Pirított Szezámolajsoba teszta kesudiokremmel
  • 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
  • kb 2 cm-es darab friss gyömbér apróra vágva
  • 100g Donum Terrae Kesudiókrém
  • 1 ek szója szósz
  • 1 ek juharszirup
  • 1 ek rizsecet
  • 1 dl víz
  • Soba tészta

    Feltét opciók:

  • párolt brokkoli
  • pirított csirke csíkok

 

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, a fokhagymát és a gyömbért pirítsuk óvatosan, nagyjából 1 percig. Adjuk hozzá a kesudiókrémet, szója szószt, juharszirupot, rizsecetet,  majd a vizet és keverjük simára. Hagyjuk összerottyanni, nagyjából fél percig.

Egy edényben keverjük össze óvatosan  kész tésztát a szósszal. Ízlés szerint tálalhatjuk párolt bokkolival, pirított csirkecsíkokkal, aprított kesudióval, szezámmmaggal megszórva

.
A soba tészta hajdina lisztből készül, ami nagyon egészséges és jótékony hatású a szervezetre. (Természetesen ebben a receptben helyettesíthetjük hétköznapi tésztával is.) A hajdina kiváló B vitamin forrás,  használták a magas vérnyomás kezelésére, megelőzi a krónikus májbetegségeket, és elvileg a székrekedés kezelésére is jó.