Tökmagos karalábéleves

Hozzávalók:

  • kevés olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagymatokmagos_karalabeleves-430x283
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy karalábé
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 közepes krumpli
  • kis csokor oregánó
  • víz (kb. 2 l)
  • 1 marék spagetti kis darabokra törve
  • fehér bors
  • pici citromlé
  • 2 ek tejföl
  • 1-2 tk Donum Terrae tökmagkrém

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk (a krumpli legyen nagyobb, mert hamarabb puhul). A kétféle hagymát felaprítjuk.
Egy nagy fazékban kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, majd rádobjuk a zöldségkockákat és 2-3 ág oregánót. Felöntjük 2 l vízzel, megsózzuk, pici fehérborsot is teszünk hozzá és fedő alatt puhára főzzük. Mikor a zöldségek már félpuhák, beledobjuk a spagettidarabokat is és al dentére főzzük. Végül belemorzsoljuk a levesbe a maradék oregánó leveleit, pici citromlével ízesítjük és a tökmagkrémmel elkevert tejfölt is belekeverjük.

Erdeti recept Kicsi Vú blogján.

 

Vélemény, hozzászólás?