Uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók 3 főre:

  • 360 g sárga és cukordinnye
  • 80 g uborka (nyers)uborkas-dinnyesalata400
  • 35 g lágy kecskesajt

    Az öntethez:

  • 20 g extra szűz olívaolaj
  • 10 g Donum Terrae diókrém
  • 10 g frissen facsart citromlé (1 kicsi citrom fele)
  • pici csipet só
  • ½ gerezd reszelt fokhagyma
  • kis csipet chili pehely

Elkészítés:

Az öntethez valókat krémesre keverjük. Olyan lesz az állaga, mint egy majonéznek.

A dinnyéket vékony szeletekre vágjuk.Az uborkát apró kockákra daraboljuk.
A tányérokra helyezzük felváltva a dinnyéket (fejenként 120 g kb. 7 szelet).
Erre szórjuk az uborkakockákat, és a kis darabokra morzsolt lágy, krémes natúr kecskesajtot.
A salátát meglocsoljuk az öntettel.
Ennyi.

Rita nyári remeke.

Vélemény, hozzászólás?