Zabkása de Lux Kicsi Vú 5elem konyhájából

Hozzávalók 3 főre:

  • 3 dl rizstej/zabtej  + 3 dl víz felforralva zabkasa_de_lux_kicsi_vu
  • 1 marék mazsola, vagy egyéb aszalt gyümölcs
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 tk citromlé
  • ½ tk gabonakávé/holland kakaópor
  • 1 édeskés alma meghámozva, lereszelve/felkockázva
  • 1 bögre (2,5 dl-es) lágy zabpehely
  • 1 tk magkrém ( Mandulakrém, Szezámkrém, Diókrém)
  • méz ízlés szerint
  • a tetejére: aprított dió szárazon megpirítva és kevés dióolaj

Elkészítés:

Egy edényben feltesszük melegedni a tej ls a víz keverékét. Hozzáadjuk az aszalványokat. Hagyjuk felforrni. Hozzáadjuk a fahéjat, csipet sót, citromlevet, gabonakávét vagy kakaót és hozzátesszük a zabpelyhet.  Beletesszük az almát és fedő alatt puhára főzzük. Ha főzés közben úgy tűnik, hogy kevés a folyadék, még lehet hozzátenni vizet vagy tejet. Amikor a  zab megfőtt, kóstoljuk, meg, hogy kell-e tovább ízesíteni, fűszerezni. A végén adjuk hozzá kedvenc magkrémünket, ha szeretnénk, édesítsük mézzel. Tálaláskor szórjuk meg dióval és egy kis dióolajat tegyünk rá.

 

A recept Kicsi Vú nevéhez fűződik, a recepttel kapcsolatos érdekes tudnivalókat ide kattintva érhetitek el.