A granola és a műzli abban különbözik egymástól, hogy a granola esetében a belevalókat kicsit megpirítjuk.
Előnye a bolti műzlivel szemben, hogy tényleg csak az van benne, amit szeretünk/ szeretnénk.
Következő a feladat:
Válogasd össze tetszésed szerint a belevalókat, amik lehetnek például:
- zabpehely
- hajdina
- mogyoró-diófélék
- magvak
- kókusz forgács vagy kókuszreszelék
Ezeket tetszés szerinti arányban tedd egy serpenyőbe és kevergetés mellett, óvatosan pirítsd meg, amíg a kellemes pirított illat be nem tölti a konyhát 🙂 vagy, amikor számodra megfelelő pirultsági fokot eléri. Tehetsz hozzá liofilízalt vagy aszalt gyümölcsöket ( lehetőleg kén és hozzáadott cukor nélkülit). Ha szeretnéd, hogy kicsit összeálljon, illetve plusz édességet adnál hozzá, még a serpenyőben csurgass rá kis juhar-vagy agávé szirupot.
Ha kihűlt, jól záródó üvegben tárold. Tedd hozzá a reggeli joghurtodhoz, smoothie-dhoz, gyümölcssalátádhoz, vagy villám zabkekszedhez is kitűnő alapot ad.