6 egészséges hatása az Almaecetnek

6 egészséges hatása az Almaecetnek

Az almaecet népszerű otthoni orvosság, az emberek évszázadok óta használják a főzésben és az orvostudományban.

Az almaecet különféle egészségi tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve az antimikrobiális és antioxidáns hatásokat. Sőt, a bizonyítékok arra utalnak, hogy egészségügyi előnyöket kínálhat, mint például a fogyás elősegítése, a koleszterin csökkentése, a vércukorszint csökkentése és a cukorbetegség tüneteinek javítása.

Kevés kutatás létezik, és további vizsgálatokra van szükség, mielőtt alternatív terápiának ajánlhatók.

Ez a cikk az almaecet hat lehetséges egészségügyi előnyeiről szól.

 1. Magas az egészséges anyag tartalma

  Az almaecet az alma cukor erjesztésével készül. Ez ecetsavvá változtatja őket, amely az ecet fő hatóanyaga és felelős az egészség előnyeiért.

 2. Segíthet a káros baktériumok elpusztításában

  Az ecet fő anyaga – ecetsav – elpusztíthatja a káros baktériumokat, vagy megakadályozhatja a szaporodást. Korábban fertőtlenítőként és természetes tartósítószerként használták.

 3. Segíthet a vércukorszint csökkentésében és a cukorbetegség kezelésében

  A mai napig az ecet egyik legmeggyőzőbb alkalmazása a 2. típusú cukorbetegség kezelésének elősegítése.

  A 2. típusú cukorbetegséget magas vércukorszint jellemzi az inzulinrezisztencia vagy az inzulintermelés képtelensége miatt

  A cukorbetegségben szenvedő emberek számára azonban előnyös lehet a vércukorszint normál tartományban tartása, mivel egyes kutatók szerint a magas vércukorszint az öregedés és a különböző krónikus betegségek fő oka.

  A vércukorszint szabályozásának leghatékonyabb és legegészségesebb módja a finomított szénhidrátok és cukor elkerülése, de az almaecet is jótékony hatással lehet.

 4. Segíthet a fogyásban

  A tanulmányok arra utalnak, hogy az ecet fokozhatja a teltségérzetet, és segít kevesebb kalóriát enni, ami súlycsökkenéshez vezethet.
  Egy 175 elhízott embernél végzett tanulmány kimutatta, hogy a napi almaecet-fogyasztás csökkentette a hasi zsírt és a fogyást:

  1 evőkanál (12 ml) bevétele 1,2 kg veszteséget okozott.
  2 evőkanál (30 ml) bevétele 1,7 kg veszteséget okozott.

 5. Javítja az állatok szívét

  Számos állatkísérlet kimutatta, hogy az ecet csökkentheti a vér triglicerideit, a koleszterint és a vérnyomást. Nincs azonban erős bizonyíték arra, hogy ez csökkenti az emberi szívbetegség kockázatát.

 6. Fokozhatja a bőr egészségét

  Az almaecet természetesen savas és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy elősegítheti a bőr védőrétegének a javítását és a fertőzések megelőzését. További tanulmányokra van szükség annak ismeretéhez, hogy ez a gyógyszer biztonságos és hatékony.

 

 

 

 

 

 

 

Az eredeti cikket a hivatkozásokkal együtt itt találhatod meg: https://bit.ly/30xMIzU