Hozzávalók:
- 240g Donum Terrae Kesudiókrém
- 3 ek barnacukor
- 3 ek juharszirup
- 1 kk vanílií kivonat
- 2 ek lenmagörlemény
- 1/2 kk sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- kevés nagyszemű só ( vagy sóvirág)
Elkészítés:
Minden hozzávalót gyúrjunk össze, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Formáljunk 15-18 golyót a tésztából, majd nyomjuk össze őket, hogy lapos, korong formájuk legyen. Sütőpapírra tegyük őket, mindegyik tetejére tegyünk egy csipet sót. 7-8 perc alatt süsük készre.
Egy omlós, szánkban szétolvadós puha kekszet kapunk. Hűvös, száraz helyen akár 5-7 napig is eláll.
Tojás- és lisztmentes, gyorsan elkészíthető, szinte egészséges nasi.