Hozzávalók:
- 1 ek Donum Terrae Pirított Szezámolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma apróra vágva
- kb 2 cm-es darab friss gyömbér apróra vágva
- 100g Donum Terrae Kesudiókrém
- 1 ek szója szósz
- 1 ek juharszirup
- 1 ek rizsecet
- 1 dl víz
- Soba tészta
Feltét opciók:
- párolt brokkoli
- pirított csirke csíkok
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, a fokhagymát és a gyömbért pirítsuk óvatosan, nagyjából 1 percig. Adjuk hozzá a kesudiókrémet, szója szószt, juharszirupot, rizsecetet, majd a vizet és keverjük simára. Hagyjuk összerottyanni, nagyjából fél percig.
Egy edényben keverjük össze óvatosan kész tésztát a szósszal. Ízlés szerint tálalhatjuk párolt bokkolival, pirított csirkecsíkokkal, aprított kesudióval, szezámmmaggal megszórva
.
A soba tészta hajdina lisztből készül, ami nagyon egészséges és jótékony hatású a szervezetre. (Természetesen ebben a receptben helyettesíthetjük hétköznapi tésztával is.) A hajdina kiváló B vitamin forrás, használták a magas vérnyomás kezelésére, megelőzi a krónikus májbetegségeket, és elvileg a székrekedés kezelésére is jó.