Hozzávalók 2 főre:
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 400 g tisztított garnéla
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál kendermag pesto
- só és frissen őrölt bors
- 1 friss piros chili
- kis csokor friss koriander
Elkészítés:
Egy serpenyőt felforrósítok, beleöntök 2 evőkanálnyi olívaolajat és megfuttatom rajta a fokhagymát, meg a felszeletelt chilit. Amikor megérzem a fokhagyma illatát, rádobom a garnélát, sózom, tekerek rá borsot, 1 perc után hozzáadom a bort és kevergetve főzöm pár percig, míg a garnéla színe szürkéből lazac rózsaszínre változik. Belekeverem a kendermag pestot és még 1-2 percig hagyom a tűzön, míg a szósz összeforr, vigyázva, hogy a garnélát ne főzzem túl. Egyszemélyes tálkákban kínálom friss korianderrel megszórva.
Gabojsza variációja kendermagkrémre. Eredeti recept itt.