Tökmagkeksz (szénhidrát diétás, gluténmentes, cukormentes)

tokmagkeksz-dunum-terrae

Tökmagkeksz (szénhidrát diétás, gluténmentes, cukormentes)

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 10 dkg Donum Terrae tökmagkrém
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 10 dkg barnarizs-liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 dkg apróra vágott cukormentes málnás fehér csokoládé

A díszítéshez:

  • 2-4 dkg cukormentes málnás fehér csokoládé

Elkészítés:

  1. A vajat a tökmagkrémmel és az édesítőszerrel összeolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a sütőporral összeforgatott barnarizs-lisztet, a tojást, a tojásfehérjét és a csokoládét.
  3. Alaposan összedolgozzuk, és diónyi gombócokat készítünk belőle. Nem kell gombócolni, elég kézzel gombóc formájúra alakítani.
  4. Mindet sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezzük, és előmelegített,170 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  5. A sütőt elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, és a kekszeket a sütőben hagyjuk kihűlni.
  6. A fehér csokoládét felolvasztjuk, és a kekszeket megcsorgatjuk vele.
  7. A máz dermedése után tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.