Áfonyás csokitorta avokádós csokikrémmel (gluténmentes, vegetáriánus)

afonyas_csokoladetorta_donum-_terrae

Áfonyás csokitorta avokádós csokikrémmel (gluténmentes, vegetáriánus)

Hozzávalók 4 személyre:

  • a piskótához:
    • 1,5 dkg kókuszliszt
    • 2 dkg finomra darált mandula
    • 1,5 dkg holland kakaópor
    • 2 csipet szódabikarbóna
    • 4 „M”-es tojás
    • 10 dkg kókuszvirágcukor
    • 1 dkg Donum Terrae mandulakrém
    • 4 dkg kókuszolaj felolvasztva
  • a krémhez:
  • a díszítéshez:
    • 10 dkg áfonya
    • 5 dkg szeder

Elkészítés:

  1. A kókuszlisztet, a darált mandulát, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
  2. A mandulakrémet egy kis edényben összekeverjük a felmelegített kókuszolajjal.
  3. A tojásokat gépi habverővel habosra verjük, majd apránként belekeverjük a kókuszvirágcukrot és a mandulakrémes kókuszolajat is.
  4. A masszába kanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztkeveréket is.
  5. Szilikonos, 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük az avokádós csokikrémet.
  7. Az avokádókat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk.
  8. Az összes többi hozzávalóval együtt egy magas falú edénybe tesszük, és botmixer segítségével krémesre pürésítjük.
  9. Hűtőbe tesszük, amíg a piskóta elkészül.
  10. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk és megkenjük az avokádós csokikrémmel.
  11. Tetejét áfonyával és szederrel díszítjük.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.