A mi Tökmagkrémünk

Kiállításokon, fesztiválokon ez az alap kóstoló nálunk, mert kiváló példája annak, htökmagrémes mártogatósogy egy rendkívül sűrű, tömény tökmag-masszából milyen kiváló vendégvárót lehet készíteni pillanatok alatt. Mi alapvetően tejfölt használunk az elkészítéséhez, de mindenkit bátorítunk, hogy kísérletezzen egyéb tejtermékekkel, mint például joghurt, túró, kefír, vajkrém, sajtkrém felhasználásával, illetve azok, akik esetleg nem fogyaszthatnak tejterméket, kipróbálhatják ezt a variációt totuból, növényi tejszínből vagy tejfölből. Az arányokkal is szabadon lehet játszani, variáljuk őket bátran, ízlés szerint, mi általában az 1:3 arányt használjuk, 1 rész tökmagkrém, 3 rész tejfől- tehát ha nem akarunk grammokkal bíbelődni, egy kanál is kiváló mértékegység!

Hozzávalók:

50g Donum Terrae Tökmagkrém
150g tejföl
Só ízlés szerint
1 kis gerezd fokhagyma- ha szeretjük. Fokhagymánál arra vigyázunk, hogy idővel erősödik az íze. Ha tehát reggel elkészítjük az eseti vendégvárót, bánjunk nagyon csínján a fokhagymával, mert estére a fokhagyma íze igencsak felerősödhet

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük simára és mehet a tunkolás!

Mártogassunk bele répát, zellerszárat, uborkát, paprikát, magos ropogóst, vagy használjuk szendvicsalapként!