Áfonyás csokitorta avokádós csokikrémmel (gluténmentes, vegetáriánus)
Hozzávalók 4 személyre:
- a piskótához:
- 1,5 dkg kókuszliszt
- 2 dkg finomra darált mandula
- 1,5 dkg holland kakaópor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 4 „M”-es tojás
- 10 dkg kókuszvirágcukor
- 1 dkg Donum Terrae mandulakrém
- 4 dkg kókuszolaj felolvasztva
- a krémhez:
- 3 dkg Donum Terrae mandulakrém
- 2 darab érett avokádó
- 5 dkg holland kakaópor
- 4–6 teáskanál kókuszvirágcukor
- a díszítéshez:
- 10 dkg áfonya
- 5 dkg szeder
Elkészítés:
- A kókuszlisztet, a darált mandulát, a kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban.
- A mandulakrémet egy kis edényben összekeverjük a felmelegített kókuszolajjal.
- A tojásokat gépi habverővel habosra verjük, majd apránként belekeverjük a kókuszvirágcukrot és a mandulakrémes kókuszolajat is.
- A masszába kanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk a lisztkeveréket is.
- Szilikonos, 20 cm-es tortaformába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Amíg a piskóta sül, addig elkészítjük az avokádós csokikrémet.
- Az avokádókat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk.
- Az összes többi hozzávalóval együtt egy magas falú edénybe tesszük, és botmixer segítségével krémesre pürésítjük.
- Hűtőbe tesszük, amíg a piskóta elkészül.
- Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk és megkenjük az avokádós csokikrémmel.
- Tetejét áfonyával és szederrel díszítjük.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.