Egyedülálló nemzetközi elismerés a Donum Terrae Tökmagolajnak

A legmagasabb – 3 csillagos- minősítéssel értékelte a Great Taste Awards szakmai zsűrije a Donum Terrae Tökmagolaját

 

A Great Taste Awards a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenye, ahol 450 tagú szakma zsűri vakkóstolás útján értékeli a különböző kategóriában nevezett termékeket. A zsűri tagjai között Michelin-csillagos éttermek tulajdonosai- séfjei, ételkritikusok, szakírók, gasztronómiai szakemberek és olyan áruházláncok beszerzési igazgatói foglalnak helyet, mint a Harrods, The Whole Foods Market, Selfridges vagy a Harvey Nichols.

Az eredmény azért is figyelemre méltó, mert ebben az évben 12.366 termék került értékelésre a zsűri tagok asztalára, és ebből a tekintélyes méretű sokaságból mindössze a nevezettek 1%-a (!) kapta meg az kimagasló 3 csillagos minősítést.

 

A kóstolás vakon történik: nincs brand, nem számít a csomagolás, nem lehet “marketing trükkökkel” befolyásolni a zsűrit, itt minden az ízről szól. Az ítészek csak a termékre vonatkozó alapvető információnak a birtokában kóstolnak: tehát annyit tudnak a kóstolandó tételről, hogy az -esetünkben – Tökmagolaj- pirított tökmagból. Ennek megfelelően értékelik a termék illatát, állagát, ízét, az íz komplexitását, lecsengését- utóízét, és mindezek összhangban létét- harmóniáját. Egy asztalnál 4-5 fő kóstol, az asztalnál ülők megvitatják a kóstolt terméket és döntenek arról, hogy a “versenyző” érdemes-e csillagra illetve csillagokból hányat ítélnek neki oda. Három csillagos eredményhez minimum 20 bírának egyet kell értenie abban, hogy az adott termék valóban érdemes elismerésre.

Ezidáig Tökmagolaj még nem ért el 3 csillagos eredményt a Great Taste Awards történetében.

 

Így értékelték a Tökmagolajat a kóstolás során:

” Lenyűgöző szín, ami magával ragad. Az illata megtölti az orrot a pörkölt mogyorós aromákkal. Gazdag illat, zöld de mégis telt frissesség, mindez együtt tökéletes példája egy olyan olajnak, ami igazi minőséget képvisel.”

“Gyönyörű szín és tiszta, friss aroma. Csodás, friss, nem fáradt. Finom. Egészen különleges.”

“Tetszett a termék leírása és nahát! az aromája egészen mogyorós, csodálatosan betölti a szájat az íz, fantasztikusan elkészített, jól kiegyensúlyozott termék, a bírák a mi asztalunknál egyszerűen imádták. Nagyon finom olaj, igazán jól sikerült.”

Az előző 3 évben következetesen 1-1 csillagot sikerült kiérdemelni a bíráktól, így ez az eredmény is azt mutatja, hogy még nagyobb odafigyeléssel és gondoskodással készítjük Tökmagolajunkat- reményeink szerint fogyasztóink örömére és megelégedésére.

 

A Tökmagolaj mellett Tökmagkrém is megmérettetik a Great Taste Awardson. Ezalkalommal is- immáron harmadszorra–  egy csillaggal emelték ki a bírák.

A következőképpen vélekedtek a kóstolók a Tökmagkrémről:

“Igazi zöld megjelenés. Ízletes egészséges snack- nagyszerű egyensúlya a pirított tökmagnak. Imádjuk az ötletet – nagyon eredeti.”

A másik kóstoló asztalnál megjegyezték a sűrű textúra szokatlanságát és kíváncsiak lettek volna, miként viselkedik -változik, ha alapanyagként kerül felhasználásra. A Tökmagkrém önmagában valóban igazán tömény- ahogy mondani szoktuk tapad-ragad, és nem véletlenül kedvenc felhasználási módunk rá a belőle tejföllel készült mártogatós.

 

A Tökmagolaj készítéséről és élettani hatásairól itt olvashat tovább.

A Donum Terrae hátterét és rövid történetét ide kattintva ismerheti meg.

 

Kapcsolat:

Danyi Éva

Mobil: 0630/291-3371
E-mail: eva.danyi@donumterrae.hu
Weboldal: www.donumterrae.hu
Facebook: www.facebook.com/DonumTerrae