Földimogyorókrémes banánkenyér
Hozzávalók 31×11 centis sütőformához:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 érett banán
- 2 tojás
- 50 ml olaj
- 5 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 5 dkg csokoládépasztilla
Elkészítés:
- A banánokat villával összenyomjuk, és hozzáadjuk a tojásokat.
- Kézi habverővel krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a földimogyorókrémet és az olajat.
- A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, 3-4 adagban a banános keverékhez adjuk, simára dolgozzuk.
- Végül beleforgatjuk a csokoládépasztillát is.
- A masszát kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába öntjük, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
- Kihűlve felszeleteljük, reggelire kínáljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.