Földimogyorókrémes digestive keksz

Földimogyorókrémes digestive keksz

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

  • 7,5 dkg hideg vaj
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6,5 dkg zabpehely
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3,5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
  • 2 marék étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A lisztet és a zabpelyhet összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a cukrot, alaposan eldolgozzuk.
  2. A földimogyorókrémmel tésztává gyúrjuk.
  3. Ujjnyi vastag cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
  4. A megdermedt tésztát 2 ív sütőpapír között kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kekszeket szaggatunk belőle.
  5. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, kb. 30 percig ismét hűtőben pihentetjük, végül 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
  6. Sütőrácson hagyjuk hűlni.
  7. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, vékonyan megkenjük vele a sütemények tetejét, és vékony hústűvel, vagy fogvájóval berácsozzuk.
  8. A máz dermedése után kínáljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.