Földimogyorókrémes digestive keksz
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
- 7,5 dkg hideg vaj
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 6,5 dkg zabpehely
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 3,5 dkg barna cukor
- 2 evőkanál Donum Terrae földimogyorókrém
- 2 marék étcsokoládé
Elkészítés:
- A lisztet és a zabpelyhet összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a cukrot, alaposan eldolgozzuk.
- A földimogyorókrémmel tésztává gyúrjuk.
- Ujjnyi vastag cipóvá formáljuk, műanyag fóliába csomagoljuk, 30 percre hűtőbe tesszük.
- A megdermedt tésztát 2 ív sütőpapír között kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű kekszeket szaggatunk belőle.
- Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, kb. 30 percig ismét hűtőben pihentetjük, végül 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
- Sütőrácson hagyjuk hűlni.
- A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, vékonyan megkenjük vele a sütemények tetejét, és vékony hústűvel, vagy fogvájóval berácsozzuk.
- A máz dermedése után kínáljuk.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.