Hozzávalók:
- 100g liszt
- 50g Donum Terrae Földimogyorókrém
- 50g krémes túró
- 2ek barna cukor
- csipet só
Elkészítés:
Szitáljuk a lisztet egy tálba és adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, a földimogyorókrémet valamint a túrót. 3-4ek vízzel gyorsan gyúrjunk belőle egy tésztát. Ha összeállt, csomagoljuk fóliába és hagyjuk legalább 30 percig a hűtőben pihenni. Borítsunk be egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Szaggassunk kb. evőkanál méretű darabokat a tésztából és görgetve nyújtsuk kb. toll vastagságú hosszú rudakká. Helyezzük el a tésztacsíkokat egymás mellett a tepsin, majd a 200°C-os sütőben süssük 12-15 perc alatt ropogósra és enyhén barnára.
Ahogyan a tökmagkrémes, ez a földimogyorókrémes ropogós is a Kísérleti konyha remeke!