A vöröslencse nagyon hasznos eledel, számos formában készíthető, gyorsan kész van és táplál!
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes hagyma apróra vágva
- 250 vöröslencse átmosva
- 400ml zöldségalaplé vagy víz
- 80g Donum Terrae Földimogyorókrém
- ízlés szerint, illetve függően attól, hogy vizet vagy alaplevet használunk: só, kurkuma, őrölt kömény, chili, esetleg curry.
- Ne legyünk szégyenlősek a fűszerekkel- úgy lesz finom, de mégsem túl tolakodó
Elkészítés:
A hagymát pirítsuk le az olívaolajon. Adjuk hozzá a lencsét és a vizet vagy alapevet. hagyjuk felforrni, majd 20 percig közepes lángon főzzük. Ha megfőtt- és esetleg nem szívta magába az összes folyadékot, akkor azt öntsük le róla, a lencsét pedig a mogyorókrémmel robotgépben vagy bormixerrel pürésítsük. Fűszerezzük, kóstolgassuk míg meg nem elégedünk az eredménnyel.
Használjuk szendvicsalapként vagy mártogatósnak.