Hozzávalók a tésztához:
- 400g penne tészta
- 4ek vaj
- 250g gomba felszeletelve
- 1 ek parmezán sajt
- só, bors, pterezselyem díszítésnek
Hozzávalók a pestohoz:
- 2 ek Donum Terrae Mogyorókrém
- kis csokor friss bazsalikom- de tehetünk hozzá bébi spenótot, petrezselymet, ha hagyományosabb ízű pestot szeretnénk figyeljünk arra, hogy a végén a bazsalikom maradjon domináns íznek
- 2-3 ek frissen reszelt parmezán sajt
- kb 1dl olíva olaj
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- fél citrom kifacsart leve
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzük meg a pennét az utasítás szerint, csepegtessük le és tegyük félre. Tegyük turmixgépbe -vagy mozsárba a pesto hozzávalóit és dolgozzuk össze, amíg krémes lesz- a végén kóstoljuk meg, szükség szerint ízesítsük. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk le a gombaszeleteket amíg szép barnák lesznek. Ne sózzuk meg a gombát, mert akkor levet ereszt és főni fog, nem pirulni. Tegyük rá a tésztát, parmezánt, sózzuk, borsozzuk, aprítsuk rá a petrezselymet, forgassuk össze. A pestot ekkor hozzá is keverhetjük vagy tálaláskor a tányérra kanalazhatjuk- ahogy tetszik.