Kesudiókrémes keksz lenmagörleménnyel

Hozzávalók:

kesudiokremes keksz

  • 240g Donum Terrae Kesudiókrém
  • 3 ek barnacukor
  • 3 ek juharszirup
  • 1 kk vanílií kivonat
  • 2 ek lenmagörlemény
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • kevés nagyszemű só ( vagy sóvirág)

 

Elkészítés:

Minden hozzávalót gyúrjunk össze, majd tegyük a hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Formáljunk 15-18 golyót a tésztából, majd nyomjuk össze őket, hogy lapos, korong formájuk legyen. Sütőpapírra tegyük őket, mindegyik tetejére tegyünk egy csipet sót. 7-8 perc alatt süsük készre.

Egy omlós, szánkban szétolvadós puha kekszet kapunk. Hűvös, száraz helyen akár 5-7 napig is eláll.

Tojás- és lisztmentes, gyorsan elkészíthető, szinte egészséges nasi.