Ennek a receptnek az eredetiét is a deliciuoslyella.com oldalon találjátok.
Hozzávalók:
- 2 közepes édesburgonya
- 240g ( egy konzerv vagy üveg) csicseriborsó ( az egyszerűség kedvéért, de lehet általad beáztatott is )
- 120ml mandulatej
- 1 ek vegyes zöldfűszer ( kakukkfű, oregánó, majoranna, bazsalikom)
- 1 ek Almaecet
- 1 ek Szezámkrém
- 2 tk tamari szósz
- 2 zsálya levél
- 1 citrom kifacsart leve
- só és chilli pehely ízlés szerint
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük párolóba- vagy sütőben süssük puhára, hogy könnyen pürésíthető állaga legyen.
Ezalatt a többi hozzávalót turmixgépben vagy botmixerrel dolgozzuk össze, majd ha kicsit kihült az édesburgonyánk, adjuk a krémhez és dologzzuk össze, míg krémes, egynemű lesz az egész.
Tálaljuk. Fogyasszuk nyers, grillezett vagy párolt zöldségekkel, pitával, tortilla chipsszel 🙂 langyosan vagy hidegen.
Fotó és recept: deliciuoslyella.com