Mandulakrémes csiga
Hozzávalók:
- tésztához:
- 25dkg liszt
- 25 dkg túró
- 10 g sütőpor
- 5 ek olaj
- 55 ml tej
- 30 g datolyacukor
- töltelékhez:
- 30 g vaj
- 60 g Donum Terrae mandulakrém
- 4 tk datolyacukor
- szeletelt mandula
Elkészítés:
- A túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a datolyacukrot, az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a sütőport és a lisztet, majd hozzáadjuk a túrós keveréket és összegyúrjuk a tésztat.
- A vajat megolvasztjuk és simára keverjük a mandulakrémmel és a datolyacukorral.
- A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
- Pizzavágóval kb. ujjnyi vastag csíkokat vágunk és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
- A sütőt 175C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük, sütés közben kétszer meglocsoljuk a csigákat 1-1 kk tejjel.
Köszönjük a receptet a Viviennek, a mamacooksforbaby megalkotójának.