Mandulakrémes csiga

mandulakrémes_csiga_donum_terrae

Mandulakrémes csiga

Hozzávalók:

  • tésztához:
    • 25dkg liszt
    • 25 dkg túró
    • 10 g sütőpor
    • 5 ek olaj
    • 55 ml tej
    • 30 g datolyacukor

Elkészítés:

  1. A túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a datolyacukrot, az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a sütőport és a lisztet, majd hozzáadjuk a túrós keveréket és összegyúrjuk a tésztat.
  3. A vajat megolvasztjuk és simára keverjük a mandulakrémmel és a datolyacukorral.
  4. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
  5. Pizzavágóval kb. ujjnyi vastag csíkokat vágunk és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat.
  6. A sütőt 175C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük, sütés közben kétszer meglocsoljuk a csigákat 1-1 kk tejjel.

Köszönjük a receptet a Viviennek, a mamacooksforbaby megalkotójának.