Mandulakrémes gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 240 g zabpehelyliszt
- 50 g zabpehely
- 2 evőkanál Donum Terrae Mandulakrém
- 3,5 dl tej vagy növényi ital (én mandulaitalt használtam)
- 150 g aszalt gyümölcs (egyféle vagy vegyesen, ízlés szerint). Én áfonyát, aszalt narancsot és aszalt sárgabarackot használtam.
- 75 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, vagy aki amit használ (én datolya őrleményt használtam)
- 1 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
- Áztassuk be a zabpelyhet a tejbe, hagyjuk állni 10-15 percig.
- Közben mérjük ki a hozzávalókat. A zablisztet keverjük össze a sütőporral, majd hozzá az aszalt gyümölcsöket, a cukrot, a fahéjat is.
- Ismét keverjük el.
- Béleljünk ki sütőpapírral egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát, vagy szilikonos kenyérformát.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Ha a zabpehely jól megszívta magát tejjel (nem fogja az összeset felszívni), adjuk hozzá az egészet a lisztes keverékhez, üssünk bele egy tojást, adjuk hozzá a mandulakrémet, majd jól keverjük el az egészet.Nem szükséges a keveréshez robotgép vagy kézi keverő, nem kell kidolgozni vagy habosra keverni, csak jól elkeverni, hogy egynemű legyen.
- Öntsük a tésztát a formába, majd tegyük a sütőbe.
- Nagyjából 30-40 perc alatt készül el. Tűpróbával, aranybarnára sütjük.
Köszönjük a receptet Boda Piroskának, a Boldogság Fűszere és Fakanala megalkotójának!