Mandulakrémes gyümölcskenyér

mandulakrémes_gyümölcskenyér_donum_terrae

Mandulakrémes gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 240 g zabpehelyliszt
  • 50 g zabpehely
  • 2 evőkanál Donum Terrae Mandulakrém
  • 3,5 dl tej vagy növényi ital (én mandulaitalt használtam)
  • 150 g aszalt gyümölcs (egyféle vagy vegyesen, ízlés szerint). Én áfonyát, aszalt narancsot és aszalt sárgabarackot használtam.
  • 75 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, vagy aki amit használ (én datolya őrleményt használtam)
  • 1 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a zabpelyhet a tejbe, hagyjuk állni 10-15 percig.
  2. Közben mérjük ki a hozzávalókat. A zablisztet keverjük össze a sütőporral, majd hozzá az aszalt gyümölcsöket, a cukrot, a fahéjat is.
  3. Ismét keverjük el.
  4. Béleljünk ki sütőpapírral egy gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát, vagy szilikonos kenyérformát.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ha a zabpehely jól megszívta magát tejjel (nem fogja az összeset felszívni), adjuk hozzá az egészet a lisztes keverékhez, üssünk bele egy tojást, adjuk hozzá a mandulakrémet, majd jól keverjük el az egészet.Nem szükséges a keveréshez robotgép vagy kézi keverő, nem kell kidolgozni vagy habosra keverni, csak jól elkeverni, hogy egynemű legyen.
  7. Öntsük a tésztát a formába, majd tegyük a sütőbe.
  8. Nagyjából 30-40 perc alatt készül el. Tűpróbával, aranybarnára sütjük.

Köszönjük a receptet Boda Piroskának, a Boldogság Fűszere és Fakanala megalkotójának!