Hozzávalók:
- 1 fej karfiol ( 600-700g)
- 1l zöldségalaplé
- 4 ek Donum Terrae Mandulakrém
- bacon
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben kb. 30-45 perc alatt megsütjük őket. A megsült rózsákat tegyük egy edénybe, adjuk hozzá az alaplevet és a mnadulakrémet, sózzuk-borsozzuk és botmixerrel dolgozzuk össze, míg sima, krémes lesz. A bacont süssük serpenyőben ropogósra, daraboljuk vagy törjük kisebb darabokra, és szórjuk meg vele a levest.
Igazi őszi melengető leves, több szempontból is megfelel az ötelem konyha kívánalmainak az őszi időszakra: fehér alapanyagokat használunk- az ősz színe a fehér. Sütjük- főzzük- több meleget juttatunk az ételbe, ezáltal a testünket is jobban átmelegíti. Karfiolt és mandulát használunk, mindkettő a tüdőt és a vastagbelet táplálja, erősíti, az őszi időszakban pedig ez a szervpárunkra terelődik a figyelem.
Ha többet szeretnél megtudni a kínai gyógyító konyháról, ide kattintva látogass el Kicsi Vú oldalára!
Forrás wholefoodsimply.com