Movember

Movember: egy hónap, amikor a férfiak egészsége előtérbe kerül. Egy ausztrál kezdeményezés indult útjára 2003-ban, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egyáltalán nem ciki, sőt kifejezetten fontos a férfiaknak is odafigyelniük az egészségükre és rendszeresen eljárni szűrővizsgálatokra, ugyanúgy, ahogyan azt a nők is teszik- csak az valahogy természetes.

Kiemelt figyelmet kap a prosztatarák kérdése, és egyéb, férfiakat érintő- megelőzhető és kezelhető betegségek szűrésének fontossága, ideértve a mentális egészség-megőrzést is.

A movember mára egy világméretű mozgalommá vált, mely az évek során már több, mint 175 millió dollárt gyűjtött össze adományokból, melyet férfi-egészség projektek megvalósítására fordítanak. Magyarországon 2009 óta van jelen aktívan a mozgalom, róluk, tevékenységükről a mentsmanust.hu oldalon olvashatsz.

Nevéből adódóan Movember hónap novemberre esik, “szabad szemmel jól láthatóvá” pedig az teszi, hogy ilyenkor a mozgalat támogató férfi emberek elvesztik a borotvát és egy hónapi bajuszt növesztenek.

Sokan úgy jönnek oda hozzánk, hogy “a Tökmagolaj a prosztatára jó”. Ez a tény egyre inkább beszűrődik a köztudatba ( sokszor annyira beágyazódik, hogy a nők nem is fordítanak rá figyelmet, mert ez olyan ” férfi termék”, pedig a tökmag nemre való tekintet nélkül bőségesen rendelkezik pozitív élettani hatással, erről itt olvashatsz bővebben). Annak idején, amikor elkezdtünk tököt termeszteni, 4 évig csak egy gyógyszercégnek termeltünk, aki prosztata gyógyszert készített belőle. ( én konkrétan azt hittem, hogy onnan jött az ötlet, hogy termeljünk tököt,mert apunak prosztata problémái lettek… aztán kiderült, hogy nem egészen ez volt a fő motiváció… bár, tény, hogy amióta “kéznél van” a tökmag, apu prosztatája is jó egészségnek örvend 🙂 )

 

Idén a mozgalom kapcsán bíztatjuk a férfiakat a tökmag rendszeres fogyasztására. Akár olaj, krém, vagy tisztán mag formájában. Tökmagolaj + tökmagkrém csomagunkat kiegészítettük még egy tökmagolajjal, amit 50% kedvezménnyel szerezhetsz be, és minden csomag árából 300 Ft-ot a Movember Magyarország  Egyesület támogatására ajánljuk fel.