Szeretem Ella oldalát. Tele szívvel és jobbnál- jobb receptekkel. Húsevő lévén azért némelyik recept “túl zöld” az én ízlésemnek, de amikor épp valami zöldséges finomságra vágyom, nála biztosan találok kedvemre valót. A sültpaprikát meg amúgy is minden formájában imádom: savanyítva, levesként, ajvárnak… és mostmár hummuszban is 🙂
Hozzávalók:
- 425g csicseriborsó- az jó sok!
- 1 nagy kápai-vagy kaliforniai paprika ( én tuti kettőt teszek bele)
- fél jalapeno paprika- vagy egyéb csípős paprika
- 3 ek olívaolaj
- 60ml víz
- 1 ek Szezámkrém
- 2 tk piros paprika
- 1 tk kömény ( az sem kevés…)
- 2 citrom kifacsart leve
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A paprikáat vágjuk csíkokra és kb 10 perc alatt 180˘C-on süssük meg.
Amíg a paprika sül, a többi hozzávalót kezdük el összedolgozni a turmix gépben vagy a botmixerrel. Amikor a paprika szélei kezdenek kicsit megbarnulni, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hülni, majd tegyük a krémhez és addig dolgozzuk össze, míg egynemű krémes lesz.
Mártogassunk bele nyers, párolt vagy grillezett zöldségeket vagy egyéb ropogtatnivalót.
Eredeti recept és fotó: deliciouslyella.com