A londoni székhelyű Great Taste Awards, mely immáron 21 éves múltra tekint vissza, a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol a részvevők különböző kategóriákban nevezhetik termékeiket. termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

Míg tavaly Tökmagolajunk, idén mind Tökmagolajunk, mind pedig Tökmagkrémünk is szerzett egy-egy csillagot a megmérettetésen.

A verseny kizárólag az ízről szól. A kóstolás vakon történik, a zsűrinek nincs semmilyen információja a termék ” kilétéről”.  A 400 tagú zsűriben neves ételkritikusok, Michelin csillagos éttermek séfjei, gasztronómiai szakemberek, olyan áruházak beszerzési igazgatói, mint a Harrods, Whole Food Markets, Selfridges vagy a Harvey Nichols.

A zsűri visszajelzése a Tökmagolajunkról:

“Mindannyian le voltunk nyűgözve az olaj látványától: mély színétől és ahogyan vastagon  bevonta a poharat. Az aromája gazdag és kellemes.

2. asztal: “Krémes, tiszta és selymes, mogyorós lecsengéssel- harmonikus és karakteres”

3. asztal: Csodálatos megjelenés és textúra. Az íz összetettsége, mélysége és hossza igazán élvezetes.2

A Tökmagkrémet pedig így értékelték:

” Selymes, fényes és nagyon zöld! Kellemes pirított aromával rendelkezik. Az íze kellemes és tiszta, de a textúrája kihívást jelent, ha önmagában vagy pirítóson fogyasztjuk, ragadós és kiszárítja  szájat. Mindenképpen érdemes valamivel keverni, amitől krémesebbé válik. Most görög joghurttal próbáltuk és bevált: a tapadóssága megszűnt és a tökmag íze tisztán kijön. Tetszett nekünk ez a kombináció és boldogan javasoljuk díjra ezt az egyszerű, tiszta és ízletes terméket.”

Igazán boldogok vagyunk és büszkék, hogy idén is ilyen rangos elismerésben részesültünk.