Házi granola

A granola és a műzli abban különbözik egymástól, hogy a granola esetében a belevalókat kicsit megpirítjuk.

Előnye a  bolti műzlivel szemben, hogy tényleg csak az van benne, amit szeretünk/ szeretnénk.

Következő a feladat:

Válogasd össze tetszésed szerint a belevalókat, amik lehetnek például:hazi-granola

  • zabpehely
  • hajdina
  • mogyoró-diófélék
  • magvak
  • kókusz forgács vagy kókuszreszelék

Ezeket tetszés szerinti arányban tedd egy serpenyőbe és kevergetés mellett, óvatosan pirítsd meg, amíg a kellemes pirított illat be nem tölti a konyhát 🙂  vagy, amikor számodra megfelelő pirultsági fokot eléri. Tehetsz hozzá liofilízalt vagy aszalt gyümölcsöket ( lehetőleg kén és hozzáadott cukor nélkülit). Ha szeretnéd, hogy kicsit összeálljon, illetve plusz édességet adnál hozzá, még a serpenyőben csurgass rá kis juhar-vagy agávé szirupot.

Ha kihűlt, jól záródó üvegben tárold. Tedd hozzá a reggeli joghurtodhoz, smoothie-dhoz, gyümölcssalátádhoz, vagy villám zabkekszedhez is kitűnő alapot ad.