Sütőtökös zabkása

A zabpehely leturmixolásával krémesebb állagot kapunk. De ez a lépés elhanyagolható, ha éppen sietünk.

Hozzávalók:

sutotokos-zabkasa

  • fél bögre lágy zabpehely
  • 100g sütőtökpüré
  • 1 kk méz vagy juharszirup
  • fahéj
  • csipet só
  • 1 ek Donum Terrae Szezámkrém
  • 2 ek aszalt vörösáfonya

Elkészítés:

Aprító-vagy turmixgépben aprítsuk fel a zabpelyhet finomra- de nem zabliszt állagúra. Egy edényben forraljunk fel 200ml vizet, adjuk hozzá a zabpelyhet, sütőtökpürét. fahéjat, mézet- vagy juharszirupot, kis lángon, gyakran keverhetve kb 5 perc alatt főzzük sűrűre. A végén tegyük hozzá a szezámkrémet. Tegyük át egy tálkába és szórjuk meg az aszalt vörösáfonyával.