A zabpehely leturmixolásával krémesebb állagot kapunk. De ez a lépés elhanyagolható, ha éppen sietünk.
Hozzávalók:
- fél bögre lágy zabpehely
- 100g sütőtökpüré
- 1 kk méz vagy juharszirup
- fahéj
- csipet só
- 1 ek Donum Terrae Szezámkrém
- 2 ek aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
Aprító-vagy turmixgépben aprítsuk fel a zabpelyhet finomra- de nem zabliszt állagúra. Egy edényben forraljunk fel 200ml vizet, adjuk hozzá a zabpelyhet, sütőtökpürét. fahéjat, mézet- vagy juharszirupot, kis lángon, gyakran keverhetve kb 5 perc alatt főzzük sűrűre. A végén tegyük hozzá a szezámkrémet. Tegyük át egy tálkába és szórjuk meg az aszalt vörösáfonyával.