Nyáron a test valahogy a könnyebb és frissebb táplálékot kívánja, de nem mindenki van oda a sima zöld salátákért… viszont egy jó öntet könnyen orvosolhatja ezt a problémát! 😉
Mézes-mustáros dresszing
Hozzávalók:
- 1 citrom leve
 - 1 evőkanál Donum Terrae Almaecet
 - 2 evőkanál méz
 - 2 evőkanál dijoni mustár
 - 1/2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
 - 1/4 teáskanál tengeri só
 - őrölt bors ízlés szerint
 - 3 evőkanál olívaolaj
 
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.
 
Málnaecetes dresszing
Hozzávalók:
- 65 g málna
 - 1 evőkanál méz
 - 3 evőkanál Donum Terrae Málnaecet
 - 3 evőkanál olívaolaj
 - 1/2 teáskanál finom tengeri só
 - 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
 - 1/4 teáskanál fokhagymapor
 
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra. Minden használat előtt jól rázzuk fel.
 
Gránátalmaecetes dresszing
Hozzávalók:
- 160 ml olívaolaj
 - 5 evőkanál Donum Terrae Gránátalmaecet
 - fél teáskanál fokhagymapor
 - 1 evőkanál friss majoránna apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
 - 1 evőkanál friss oregánó apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
 - 1 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva vagy 1 teáskanál szárított
 - só és bors ízlés szerint
 - ízlés szerint méz, vagy egyéb édesítőszer
 
Elkészítés:
- A hozzávalókat turmixoljuk simára és ízlés szerint öntsük a friss salátánkra.
 
