- 400 g teljes kiőrlésű tészta
- 2 dkg vaj
- 1+ 1 evőkanál olívaolaj
- 2 fej salotta hagyma
- 30 dkg kucsmagomba
- 2 dl natúr zabtej (magam főzöm)
- 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 2 evőkanál kendermagkrém
- pár szál friss turbolya
- só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A vaj-olívaolaj keveréken megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a felcsíkozott, megtisztított kucsmagombát (2-3 darabot félre teszek a díszítéshez), belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és hagyom, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon. Közben lobogva forró, alaposan megsózott vízben al dente-re, azaz fogkeményre főzöm a tésztát. Ha megpuhult a gomba, hozzáöntöm a zabtejet, beleszórom a reszelt parmezánt, belekeverem a kendermagkrémet, majd kevergetve, az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre forralom. Belekeverem a kifőtt, leszűrt tésztát, jól összekeverem és hagyom 4-5 percig pihenni, hogy a tészta magába szívja az ízeket. Közben egy evőkanál olívaolajon, rázogatva megsütöm a díszítésre félretett, hosszában elfelezett kucsmagombákat, felaprítom a turbolyát, megszórom vele a tésztát és a sült kucsmagombával díszítve tálalom.
Gabojszának köszönhetjük ezt a finomságot is. 🙂 Az eredeti recept itt található.