Kéksajtos saláta málnaecettel

Hozzávalók:

edf_may06_sea_rad_sal_vert-225x170

  • 2 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek Donum Terrae málnaecet vagy áfonyaecet
  • 1 ek összeaprított salottahagyma
  • 1 tk Worcestershire szósz
  • Só, frissen őrölt bors
  • 5-10 dkg kéksajt (ki,  mennyire szereti  )
  • 2 répa vékony szeletekre vágva- hámozóval egyszerűen megoldható
  • 15 db közepes- vagy kicsi retek, vékonyra szeletele
  • 1 kisebb fej jégsaláta, falatnyi darabokra szaggatva

Elkészítés:

Egy edényben keverjük össze a majonézt,tejfölt, ecetet és a hagymát, ( a worcester szószt) sózzuk-borsozzuk, valamint a kéksajt harmadát.  Egy másik edényben keverjük össze a répa-szalagokat, a retek szeleteket és a saláta sallangokat, majd adjuk hozzá az öntetet, végül törjük a tetejére a maradék kéksajtot.

Vélemény, hozzászólás?