Földimogyoró-krémes minitorta (szénhidrát diétás)
Hozzávalók 4 db-hoz:
- az alaphoz:
- 12,5 dkg cukormentes keksz
- 5 dkg vaj
- 2 dkg Donum Terrae földimogyorókrém
- a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1/2 csomag zselatin fix (10 g)
- 15 dkg Donum Terrae földimogyorókrém
- továbbá:
- durvára darabolt pörkölt földimogyoró
Elkészítés:
- A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal és földimogyorókrémmel. Egyenletesen elosztjuk 4 db 8 cm-es ételgyűrűben, teáskanál hátoldalával a gyűrűbe nyomkodjuk/simítjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
- A mogyorót durvára daraboljuk, nagy részét a tortaalapokra szórjuk, majd óvatosan eltávolítjuk az ételgyűrűket.
- A mascarponét a zselatinnal kihabosítjuk, tovább krémesítjük a földimogyorókrémmel. Csillagcsöves habzsákból a tortákra adagoljuk, végül megszórjuk a maradék mogyoróval.
Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.