Almás sült zabkása (gluténmentes, szénhidrátdiétás, vegetáriánus)

almas_sult_zabkasa_donum_terrae

Almás sült zabkása (gluténmentes, szénhidrátdiétás, vegetáriánus)

Hozzávalók:

  • 12 dkg gluténmentes zabpehely
  • 2,5 dkg durvára tört török mogyoró
  • 6 dkg eritrit
  • 2 teáskanál chia mag
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál Himalája só
  • 1/4 teáskanál őrölt kardamom
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 közepes alma
  • 2,5 dl cukormentes mandulatej
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 3 evőkanál víz
  • a forma kenéséhez:
    • kevés kókuszolaj
  • a tetejére:
  • áfonya
  • durvára tört török mogyoró

Elkészítés:

  1. A lenmagot elvegyítjük a vízzel, majd félrerakjuk 10 percre, amíg kicsit kocsonyás állagú nem lesz.
  2. A zabpelyhet a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük.
  3. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  4. Hozzáadjuk a lenmagtojást, a vaníliakivonatot és a mandulatejet, elkeverjük, végül a zabpelyhes eleggyel összeforgatjuk.
  5. A formát kókuszolajjal kikenjük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
  6. Mogyorókrémmel, áfonyával, és durvára tört mogyoróval megszórva tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Kifőztük magazin csapatának.