- 25 dkg pulykamell
- 2 tojás
- 4 ek olaj
- 20 dkg liszt
- 3 ek mogyorókrém
- 1 kk sütőpor
- 2 dl víz
- 1 kk só
- étolaj
- só-bors-szerecsendió
Elkészítés:
A pulykafalatokat kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Egy tálban összekeverjük a következő alapanyagokat: 2 tojás, 4 ek olaj, 3 ek mogyorókrém, 1 kk sütőpor, 20 dkg finomliszt, só. Sűrű tésztát keverünk majd a pulykafalatokat belemártjuk. Ha hígnak tűnne a tészta, még egy kis liszttel sűrítető., a lényeg hogy szépen bevonja apulykahúst. Meleg olajban világosbarnára sütjük a faltkákat.
A fenti recept is Boldog Kukta nevéhez fűződik, köszönjük neki az ötletet!
További receptek tőle itt.