Pulykafalatok mogyorókrémes bundában

Hozzávalók:pulykafalatok mogyikrémes bunda

  • 25 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • 4 ek olaj
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek mogyorókrém
  • 1 kk sütőpor
  • 2 dl víz
  • 1 kk só
  • étolaj
  • só-bors-szerecsendió

Elkészítés:

A pulykafalatokat kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk és sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Egy tálban összekeverjük a következő alapanyagokat: 2 tojás, 4 ek olaj, 3 ek mogyorókrém, 1 kk sütőpor, 20 dkg finomliszt, só. Sűrű tésztát keverünk majd a pulykafalatokat belemártjuk. Ha hígnak tűnne a tészta, még egy kis liszttel sűrítető., a lényeg hogy szépen bevonja  apulykahúst. Meleg olajban világosbarnára sütjük a faltkákat.

 

A fenti recept is Boldog Kukta nevéhez fűződik, köszönjük neki az ötletet!

További receptek tőle itt.